Školski dan na Sajmu knjiga

Izvor: NaDlanu.com, 25.Okt.2012, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školski dan na Sajmu knjiga

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Ministar i nauke Žarko Obradović otvorio je u četvrtak Školski dan na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i poručio učenicima da uživaju na toj manifestaciji.

BEOGRAD, 25. oktobra 2012. (Beta) - Ministar i nauke Žarko Obradović otvorio je u četvrtak Školski dan na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu i poručio učenicima da uživaju na toj manifestaciji."Od danas postajete redovni posetilac Sajma knjiga. Bićete u prilici da vidite sadržaj ne samo stvaralaštva u pisanoj reči domaćih izdavača, već i stranih naroda", rekao je Obradović na otvaranju.On je decu uputio da se upoznaju sa sadržajem sajma i da se upoznaju sa radom stvaralaca čije su knjige izložene na štandovima sajamskih izdavača.Obradović je deci preporučio da ne propuste da obidju ceo sajam i ako imaju mogućnosti da i kupe ponešto.On je rekao da se u Ministarstvu prosvete svi trude da promovišu čitanje i pozvao učenike da i oni čitaju što više, jer će čitajući postati jači i sposobniji.U razgovoru sa decom posle formalnog otvaranja Školskog dana na Sajmu knjiga, Obradović je prepuručio učenicima da kupe i pročitaju srpske bajke ili zbirku dečjih pesama sa stihovima Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića i Dobrice Erića.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.