Sedmica na Sajmu knjiga

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmica na Sajmu knjiga

Na ovogodišnjem jubilarnom, 70. sajmu knjiga u Frankfurtu Udruženje pisaca dijaspore Sedmica ima svoj štand. U hali 5.0 "na adresi" E-135 gde se nalazi štand Sedmice izložena su najnovija književna ostvarenja članova ovog renomiranog udruženja, a predviđena su i kratka predstavljanja pisaca i njihovih dela.

U okviru štanda Sedmice, svoj izložbeni prostor ima i Knjižara "Vesti". Novina je deo na kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je svoja izdanja predstavila i Zadužbina "Petar Kočić" iz Banjaluke i Beograda.

Štand je zvanično otvoren u sredu, a prisutne je pozdravio Ljubiša Simić, predsednik Sedmice, koji je podsetio na nedavno preminulu Ružu Mijović, dugogodišnju potpredsednicu udruženja. Zatim je zdravicu za uspešno predstavljanje srpske književnosti na Sajmu izgovorio Bratislav Bata Golić, direktor Izdavačkog kulturnog centra Srpska kuća iz Požarevca.

Prisutne je pozdravila i Aleksandra Jovanović, direktor Knjižare "Vesti". Stihove su zatim govorili Zlata Ikanović, Maja Vu, Milorad Miki Milenković, Aleksandar Saša Jovanović, Ljubiša Tiša Stanković, Olja Gorsk i Aćim Višnjić.

Sedmica će u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu imati Oktobarske susrete koji će ove godine biti pretvoreni u Oktobarski književni salon. Na dvodnevnom književnom salonu, koji je predviđen za petak i subotu, 12. i 13. oktobra očekuje se učešće više od 30 pisaca i pesnika iz matice i rasejanja, kao i dolazak brojnih ljubitelja pisane reči. Salon će biti održan po tradiciji u Saalbau Gutleut, Rottweiler Str. 32, 60327 Frankfurt am Main

.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.