Otvoren Sajam knjiga

Izvor: S media, 25.Okt.2010, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam knjiga

Kultura i književnost, najdublju energiju zajednice drži budnom, rekao je večeras književnik Laslo Vegel otvarajući 55. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu čiji je počasni gost Švedska, a slogan Pamet u glavu.

Nama je kultura, nama su knjige neophodne onoliko bar koliko nam je neophodna Evropska unija, jedna bez druge ne postoje, rekao je Vegel, najznačajniji pisac savremene mađarske i srpske književnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na svečanom otvaranju Sajma.

Svaka zajednica i društvo savladava svoje krize tako što okuplja svu svoju energiju, usredsređuje se i saobrazno svojoj sadašnjosti i budućnosti stvara svoju novu prošlost, ako nije u stanju da to učini onda će prošlost ostati u ruševinama, rekao je Vegel.

Švedska književnica za decu Osa Lind rekla je na otvaranju Sajma knjiga da će polovina švedskih izlagača, koji će se na ovogodišnjem sajmu predstaviti beogradskoj publici pisci za decu i da će dečja književnost imati posebno vidljivo mesto Sajma.

Verujem u uspešnost ovog 55. Sajma i da ćemo imati divnu nedelju knjige, rekla je švedska knjiženvnica.

Nedelju dana Sajma ljubitelji knjige će imati priliku da posete 423 štanda knjiga, sa više od 800 izlagača iz Srbije i inostranstva na sajamskom prostoru od oko 31.000 kvadratnih metara.

Četvrtak 28. oktobar biće organizovan sajamski Školski dan posvećen organizovanim posetama učenika, studenata i profesora, kada će izdavači pripremiti poseban program.

Od 25. do 31. oktobra Sajam knjiga biće otvoren na Beogradskom sajmu svaki dan od 10 do 20 sati, cena pojedinačnih ulaznica je 250 dinara, a za grupne posete 150 dinara.

(FoNet)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.