Novi i stari autori na Sajmu knjiga

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi i stari autori na Sajmu knjiga

Novom knjigom pažnju sajamske publike, po tradiciji, privukla je književnica i rediteljka Vida Ognjenović. S polica u susedstvu isto je prvom knjigom učinila osamnaestogodišnja autorka Miona Moskovljević.

Izazovan naslov na koricama je zbirke eseja Vide Ognjenović. Sledila je,kaže, lično iskustvo i stav Montenja, začetnika tog književnog roda, da su "Eseji ispovedni tekstovi koji svedoče" o ličnim naklonostima i odbojnostima prema ljudima, stvarima i idejama. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"To su eseji o stvarima koje me interesuju, ljudima i stvarima, počev od problema u kulturi, kiču, internetu, problemima o čitanju i umiranju knjiga", kaže Vida Ognjenović.

Da knjiga uistinu ima budućnost svedoči jedna od najmlađih autorki, Miona Moskovljević. Kaže da je knjige čine srećnom, a da je ovo njen način da druge učini srećnim.

"Odrasli govore kako je važno biti srećan i roditelji vole da budemo srećni, a u školi govore sve osim kako da deca budu srećna. Praktikum za sreću je knjiga kako da ljudi da budu srećni, kako različite stvari čine različite ljude srećnim", kaže najmlađa autorke knjige Miona Moskovljević.

Ovde su saveti profesora iz škole za srećne ljude, misli velikana o sreći i prazne stranice da ih sami popunite planom za radovanje sledećeg dana. Ka što je to učinila autorka "Sreća je put a ne odredište".
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.