Najveći svetski sajam knjiga, u Frankfurtu, ove godine još veći

Izvor: Beta, 09.Okt.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći svetski sajam knjiga, u Frankfurtu, ove godine još veći

Najveći svjetski sajam knjiga, u Frankfurtu službeno je počeo danas, sa sedam hiljada izlagača iz 110 zemalja sveta. Izdavači i knjižari na sajmu rade teško "kako bi vratili knjigu ljudima", rekao je u utorak Hajnrih Ritmiler, čelnik Nemačkog udruženja izdavača i knjižara, prenela je agencija HINA.Organizatori navode da Frankfurtski sajam knjiga raste, a ove će godine biti tri odsto više izlagača nego prošle. Prošle godine sajam je posetilo više od 250 hiljada ljudi.Međutim, prodaja knjiga u Nemačkoj je opala za 1,1 odsto ove godine, dok su 2017. prihodi opali na 9,13 milijardi evra, odnosno za 1,6 odsto u odnosu na godinu pre. Usprkos smanjenju prihoda, Ritmiler je rekao da bi izdavačka industrija mogla da osetiti novu promenu navika kupaca, nabolje. "Čak i otpadnici od knjige, cjene knjige i osećaju žudnju za njima", rekao je Ritmiler. "Međutim, u svakodnevnom metežu, pod pritiskom društvenih medija i ometeni drugim oblicima zabave, čitaju manje", dodao je on. Sajam se za posetioce otvara sutra, u sredu, kada će predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer sudelovati u raspravi o tome kako se boriti protiv populizma u "olujnim vremenima". Sedamdeseti Frankfurtski sajam knjiga zatvara se u nedelju, 14. oktobra. Frankfurtski sajam knjiga ima korene u Srednjem veku. Pijaca ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren najveći sajam knjiga na svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Okt.2018

Najveći svjetski sajam knjiga otvoren je u utorak u Frankfurtu, a na njemu će učestvovati 7.000 izlagača iz 110 država svijeta, navode agencije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

U Frakfurtu počeo najveći svjetski sajam knjiga

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2018, 15:18

Najveći svjetski sajam izdavačke djelatnosti, Frankfurtski sajam knjiga, otvoren je uz učešće 7.000 izlagača iz 110 zemalja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Najveća svetska smotra knjige, srpska književnost se predstavlja na nemačkom jeziku

Izvor: RTS, 10.Okt.2018

Frankfurt je 70. put otvorio vrata najvećoj i najstarijoj književnoj manifestaciji na svetu. Sajam knjiga ove godine okupio je više od 7.000 izlagača iz 102 zemlje. Srbija se predstavlja na nacionalnom štandu, a samostalno nastupa još sedam izdavača. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.