Leksikon o 1.000 najboljih učitelja predstavljen na Sajmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leksikon o 1.000 najboljih učitelja predstavljen na Sajmu

Leksikon o 1.000 najboljih učitelja u Srbiji od 100.000 pedagoga koliko ih ima a koji su obeležili našu istoriju obrazovanja, danas je predstavljen na 64. Međunarodnom sajmu knjiga.

Na nešto više od 700 strana luksuznog izdanja "Leksikon stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju" u izdanju Izdavačke kuće Klett isplovila je čitava plejada najboljih vaspitača, učitelja, nastavnika i pedagoga koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generacijama i generacijama najmlađih bili vodiči za život - vaspitavali ih, naoruzavali znanjem, razigravali im duh i maštu.

U Leksikonu je 220 doktora nauka, rekao je jedan od autora Milenko Kundačina i dodao da je najstariji učitelj generacija đaka koji je zauslužio titulu najboljeg među najboljima star 96 godina, dok najmlađi pedagog ima 28 godina.

Na konfereciji u punoj Velikoj sali Beogradskog sajma bile su i desetine od tih najboljih čija se imena nalaze među koricama te knjige koja ima 704 strane.

"Izvučeni su iz samoće ucionice oni koji su najvažniji za svako društvo, državu", rekla je direktorka IK Klett Gordana Knežević Orlić govoreći o tom značajnom leksikografskom poduhvatu na kome su priređivačim profesor doktor Kundačina i magistar Mirjana Pajić, učiteljica po zanimanju, radili četiri godine.

Autori su, kako je dodala, zajedno stvarali i časopis Učitelj.

Kundačina je rekao da pedagoško stvaralaštvo treba da bude osnovno merilo rada, a po kome se tih 1.000 pedagoga našlo u Lesikonu najboljih.

"Obuhvaćeni su stvaraoci u književnosti, likovnoj i muzičkoj umetnosti, pa sportu čija imena su zabeležena u Evropi, čiji su đaci osvajali međunarodna priznanja", rekao je Kundačina.

Među 1.000 veličanstvenih u obrazovnom sistemu Srbije su i nosioci Svetosavske i brojnih drugih nagrada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Leksikon o 1000 najboljih učitelja

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2019, 14:14

Među koricama luksuznog izdanja "Leksikona stvaralaca u preduniverzitetskom obrazovanju" u izdanju Klett danas je na beogradskom Međunarodnom sajmu knjiga isplovila čitava plejada najboljih koji su obeležili istoriju obrazovanja u Srbiji...Promovisana je knjiga u kojoj je predstavljeno 1.000 najboljih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.