Laguna izdavač godine

Izvor: RTS, 24.Okt.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Laguna" izdavač godine

Na Sajmu knjiga su proglašeni dobitnici ovogodišnjih nagrada.
Za izdavača godine proglašena je izdavačka kuća "Laguna".
Nagrada za književni poduhvat dele Deseto kolo antologijske edicije "Deset vekova srpske kiževnosti", Izdavačkog centra Matica srpske i "Prozna dela srpskih naučnika", koje je zajedničko izdanje "Službenog glasnika" i Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Nagradu za dečju knjigu dele izdanja "Neću da mislim na Prag" Sonje Ćirić i "Poziv" Nikolete Novak.
Nagradu "Bogdan Kršić" za najlepšu knjigu dobila je monografija "Dobrosav Bob Živković" Kreativnog centra.
Za delo "Popis vojnih i civilnih gubitaka Kraljevine Srbije u ljudstvu u Prvom svetskom ratu", uručeno je specijalno priznanje za izdavački poduhvat Medija centru "Odbrana" Uprave za odnose sa javnošću.
Specijalno priznanje za to kapitalno delo, koje su priredili Vojni arhiv i Uprava za odnose s javnošću, primio je pukovnik Mihailo Zogović, načelnik Uprave za odnose s javnošću.

U obrazloženju odluke, predsednik žirija, prof. dr Dragan Simeunović, istakao je da u pitanju projekat od izuzetnog značaja za stručnu, naučnu ali i širu javnost, u funkciji očuvanja tradicije i kulture sećanja i edukovanje mladih generacija o razmerama i veličini stradanja naroda u Prvom svetskom ratu.
"Ovim delom vraćamo dug našim velikim precima, čija besmrtnost živi u našim sećanjima, a od danas i u ovom kapitalnom izdanju. Zahvaljujem žiriju što je u mnoštvu knjiga na ovogodišnjem Sajmu, prepoznao i izdvojio to delo od izuzetne nacionalne vrednosti", rekao je pukovnik Mihailo Zogović, načelnik Uprave za odnose sa javnošću.
 
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.