Ju Hua gost Geopoetike na sajmu knjiga

Izvor: Beta, 21.Okt.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ju Hua gost Geopoetike na sajmu knjiga

BEOGRAD, 21. oktobra 2014. (Beta) - Izdavačka kuća Geopoetika predstavila je u utorak sedam novih izdanja za 59. Medjunarodni sajam knjiga u Beogradu i najavila gostovanje autora iz Kine, zemlje počasnog gosta sajma.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, u ponedeljak, 27. oktobra, gost Geopoetike na Beogradskom sajmu knjiga biće pisac Ju Hua, jedan od pet najpoznatijih kineskih autora.

Ju će na sajmu knjiga u Beogradu predstaviti knjigu "Zapisi o prodavcu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << krvi", o teškom položaju kineske sirotinje u vremenu Mao Cedungove revolucije, najavio je izdavač.

U susret sajmu knjiga, Gepoetika je objavila "Antologiju moderne kineske priče" sa 10 pripovedaka nekih od najreprezentativnijih pripovedača '20-ih i '30-ih godina 20. veka, u izboru Mirjane Pavlović i Zorana Skrobanovića.

Objavljena je i knjiga sinologa Zorana Skrobanovića "U modernoj čajdžinici: doživljaji kineskog pisma u evropskom modernizmu", koja istražuje uticaj kineske kulture na predstavnike evropske moderne.

Od domaćih autora objavljene su knjige "Med" Slobodan Despota u prevodu sa francuskog, putopisna proza Teofila Pančića "39 dana juna" napisana u Splitu i omnibus roman o zlatnom dobu jugoslovenske košarke "Prvaci sveta" Slavoljuba Stankovića.

Geopoetika je za sajam knjiga objavila i roman Karen Bliksen "Moja Afrika" u prvom originalnom prevodu sa danskog jezika, po kojem je snimljen film sa Meril Strip i Robertom Redfordom u glavnim ulogama.

Do sajma knjiga Geopoetika će objaviti i zbirku tri novele spisateljice Džang Aling "Ljubav zbog koje je pao jedan grad", roman "NulaNulaNula, Kako kokain vlada svetom" Roberta Savijana i roman Aleksandra Solženjicina "Voli revoluciju", najavili su u toj kući.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sajam knjiga otvaraju Miloš Tešić i Luji Dženjun

Izvor: Beta, 22.Okt.2014, 13:03

BEOGRAD, 22. oktobra 2014. (Beta) - Medjunarodni beogradski sajam knjiga otvoriće u nedelju, 26. oktobra, akademik Miloš Tešić i predstavnik zemlje gosta Kine Luji Dženjun, saopšteno je u sredu u Beogradu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.