Gošća iz Švedske Osa Lind otvara beogradski Sajam knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2010, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gošća iz Švedske Osa Lind otvara beogradski Sajam knjiga

BEOGRAD -

Švedska književnica za decu Osa Lind čiju je knjigu "Peščani vuk" na srpskom objavio "Kreativni centar" otvoriće 25. oktobra 55. beogradski međunarodni sajam knjiga, saopštio je izvršni direktor ovog izdavača Dejan Begović.

Begović je izrazio zadovoljstvo što će Lindova otvoriti sajam u ime Švedske, ovogodišnjeg počasnog gosta najveće regionalne književne smotre, i što se u delegaciji švedskih pisaca nalaze još dva autora Sven Nurdkvist >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ulf Stark, čije je knjige objavio "Kreativni centar".

Lindova (52) je radila kao novinar, pisala je scenarije za TV i radio, kratke priče i ilustrovala knjige za decu, ali danas može da živi samo od pisanja što radi u svom domu na ostrvu arhipelaga Oland u Baltičkom moru.

Za roman koji imaju priliku da čitaju i naši učenici Olandova je dobila najvažnije švedsko priznanje za dečiju literaturu "Nils Holgerson".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.