Dokument: I knjiga je žrtva korone (RTV1, 13.20)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2021, 06:56

Dokument: I knjiga je žrtva korone (RTV1, 13.20)

Sajam knjiga je po prvom predlogu trebao da bude održan u septembru. Argumenti protiv tog termina su da je kratak rok za pripremu, godišnji odmori, početak škole i najvažnije, izdavači nemaju dovoljno vremena za pripremu novih naslova.

Jesu li razlozi otkazivanja samo zbog epidemiološke situacije, ili su u pitanju i ekonomski rizici? Da li je dramatično pitanje da li nam je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sajam knjiga neophodan?

Da li je nama potreban Sajam u ovakvom obliku u 21. veku, veku interneta, aplikacija i kurirskih službi, ili bi ova kulturna manifestacija morala da se menja?

Hoćemo li se vratiti na priču o tome da li treba povećati otkup knjiga, kakva nam je književna produkcija i kako izbeći književni konzumerizam?

Sagovornici: Bora Babić - glavna urednica i direktorka izdavačke kuće „Akakdemska knjiga“, Zoran Hamović – glavni urednik izdavačke kuće „Klio“, Nenad Šaponja – osnivač izdavačke kuće „Agora“ i pisac, Zoran Kolundžija – osnivač i direktor izdavačke kuće „Prometej“ i Gojko Božović – osnivač i direktor izdavačke kuće „Arhipelag“.

Autorka emisije: Eržika Pap Reljin

RTV1/ subota, 30. oktobar u 13.20

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.