65. Međunarodni sajam knjiga u septembru

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 18:09

65. Međunarodni sajam knjiga u septembru

Beogradski sajam saopštio je da otvara vrata za redovne aktivnosti svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture – Sajmom knjiga.

"Najveći događaj kulture u Beogradu, Srbiji i regionu biće simbolično otvoren u subotu 11. septembra, na dan kada je pre osamdeset četiri godine počela prva manifestacija u posleratnoj istoriji Beogradskog sajma na današnjoj sajamskoj lokaciji", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je odluku o odstupanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od uobičajenog termina doneo Odbor Beogradskog sajma knjiga, predvođen akademikom Dušanom Кovačevićem uz učešće gradskog sekretara za kulturu, Ivana Кarla i saglasnost predstavnika udruženja izdavača – Dejana Papića, predsednika Udruženja izdavača i knjižara Srbije, Zorana Hamovića, predsednika Udruženja profesionalnih izdavača, i Žarka Čigoje, predstavnika samostalnih izdavača.

"Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na tradicionalan način, uz učešće izlagača i publike i poštovanje aktuelnih epidemioloških mera. Novinu predstavlja produženje trajanja manifestacije za još jedan dan, pa će 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga početi u subotu, umesto u nedelju i trajaće devet dana, od 11. do 19. septembra", ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.