Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Grahovac, STUDENT GENERACIJE Mašinskog fakulteta, otkriva recept za uspeh

Dvadesettrogodišnjem studentu generacije Mašinskog fakulteta u Banjaluci Zoranu Grahovcu, čiji je prosek ocena na studijskom programu Mehatronika 9,58, do završetka studija ostao je diplomski rad.

On ističe za Srnu da zanimanje inženjer mašinstva nudi perspektivu i priliku za uspešnu poslovnu karijeru.

- Tokom obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi imao sam dobre rezultate iz matematike i fizike, što je osnova za bilo koji tehnički fakultet, tako da je moja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prva i jedina želja bila da upišem upravo Mašinski, koji važi za izuzetno respektabilnu visokoobrazovnu instituciju - kaže Grahovac.

Grahovac se svojevremeno dobro pripremio za prijemni ispit, na kojem je postigao rezultat koji je bio među najboljim u generaciji.

- Trudim se da imam kontinuitet rada i redovno pohađam predavanja i vežbe. Uverio sam se da takav rad može obezbediti kvalitetno učenje i da, uz ovakav pristup, nema teških predmeta - navodi Grahovac.

Grahovac napominje da Mašinski fakultet poseduje najmodernije laboratorije i smatra da se one mogu dodatno primeniti u procesu nastave.

Društvo je prepoznalo njegov trud, pa je, osim što je više puta nagrađen za najboljeg studenta generacije, dobijao i stipendije Fonda "Dr Milan Jelić" i drugih fondacija.

- Izrada diplomskog rada `Projektovanje i izrada upravljačkog sistema za Sigvej` bila je vrlo izazovna, jer nije reč o konvecionalnom mašinstvu, već mehatronici i sinergijskom jedinstvu mašinstva, informatike i elektrotehnike - kaže Grahovac.

On precizira da će u budućnosti akcenat staviti na izučavanje sistema automatskog upravljanja, automatizaciji proizvodnje i robotici, jer ovi sistemi danas postaju nezabilazni u svim segmentima ljudske delatnosti i važan su činilac u budućnosti čovečanstva.

Zoran Grahovac želi da u narednom periodu studira i radi u inostranstvu, ali i da se nakon određenog perioda vrati u Republiku Srpsku i tu prenese znanje i iskustvo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.