Zbog nedostatka parking mesta u Bijeljini „trpe“ trotoari

Izvor: Blic, 13.Feb.2017, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog nedostatka parking mesta u Bijeljini „trpe“ trotoari

U nekoliko jednosmernih gradskih ulica u centru Bijeljine za potrebe parkiranja automobila uzurpirani su i trotoari, tako da majke s malom decom, koju često voze u kolicima, ali i najmlađi građani, učenici osnove škole i penzioneri moraju koristiti slobodni trotoar sa druge strane ulice.

U Direkciji za izgradnju i razvoj grada, u službi zaduženoj za parkinge imaju svoje objašnjenje ovakve situacije.

- U nekoliko najprometinijih gradskih ulica, kao što je jednosmerna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulica između Pavlović banke i Muzičke škole, jednosmerna ulica u Zanatskom centru kod Zelene pijace, ili Ulica Nikole Tesle, pored glavnog ulaza u Zelenu pijacu, morali smo pronaći najpraktičnija rešenja i blokirati jednu stranu ulice, te iscrtati parking mesta. Druga strana tih ulica ima slobodan trotoar za pešake - rekao je Dragan Vasić, zadužen za parking mesta u Direkciji za izgradnju i razvoj grada.

Vasić kaže da je posebno problematično organizovanje parkiranja automobila u saobraćajnoj špici od 11 do 13 časova, jer većina građana Bijeljine tada obavlja neke važne poslove u gradu.

- Verujte, „plava zona“ je u to vreme poluprazna. Veliki parking kod Saborne crkve tokom celog dana ima slobodnih mesta, a ta lokacija nije toliko udaljena od centra grada. Slična situacija je sa Majevičkom ulicom. Koliko znamo, planirano je da se uklanjaju garaže iza stambenog kompleksa zgrada „Cik – Cak“ i na toj lokaciji gradiće se veliki parking – prostor. U dogledno vreme i prostor na Autobuskoj stanici trebalo bi da promeni svoju namenu za potrebe velike javne garaže. O svemu tome više znaju u Odeljenju za stambeno – komunalne poslove - kaže Vasić.

Vasić ističe da, kako sada stvari stoje, malo ko od investitora bi se usudio ući u finansiranje izgradnje javne garaže na području užeg centra grada, jer se postavlja pitanje njene rentabilnosti i isplativosti, odnosno samoodrživosti takve investicije.

Pešacima i dalje ostaje problem nedostatka slobodnih trotoara za šetnju, pa se moraju snalaziti po gradu kako bi nesmetano prolazili pored parkiranih automobila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.