Izvor: Blic, 24.Nov.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada RS odlučila: Centri javne bezbednosti postaju prošlost

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas po hitnom postupku Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima.

Predloženim izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima pristupilo s ciljem njegovog usklađivanja sa Zakonom o republičkoj upravi, kojim je Republička uprava Civilne zaštite stekla status samostalne republičke upravne organizacije.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću saopšteno je da se u novom predlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakona mijenja i naziv osnovnih organizacionih jedinica van sedišta ministarstva, tako što se naziv “centar javne bezbjednosti” menja nazivom “policijska uprava”, dok se reči “stanica javne bezbednosti” brišu.

U pogledu potrebnog radnog iskustva za izbor direktora policije umesto tri predloženo je pet godina radnog iskustva, na radnim mjestima za koja su predviđeni čin glavni inspektor ili viši čin, navodi se u saopštenju.

Između ostalog, predlaže se i da se radnici zatečeni na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koji na dan stupanja ovog zakona imaju više od 20 godina efektivnog radnog staža na poslovima stručne spreme oslobađaju od obaveze polaganja stručnog ispita.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.