Vandalizam u Zagrebu: Grafit »Go*na četnička i komunistička«

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandalizam u Zagrebu: Grafit »Go*na četnička i komunistička«

ZAGREB - Nepoznati vandali ispisali su grafit "Go*na četnička i komunistička", te išarali tablu sa podacima ove organizacije.

U toku je policijska obrada ovog vandalskog čina.

Od svog osnivanja Organizacija "Documenta" doprinosi razvijanju individualnih i društvenih procesa suočavanja s prošlošću u izgradnji održivog mira u Hrvatskoj i široj regiji. Ovi aktivisti iniciraju debate o javnim politikama koje podstiču suočavanje s prošlošću, prikupljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << podatke, objavljujući istraživanja o ratnim događajima, ratnim zločinima i kršenjima ljudskih prava...

Od 2006. godine "Documenta" radi na izgradnji i jačanju regionalne koalicije organizacija civilnog društva iz post-jugoslavenskih zemalja koja zagovara osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica nakon ratnih sukoba u regiji (REKOM).

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.