Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Uvredljivi grafiti na ulazu u udrugu Documenta

Nepoznati počinitelji noćas su na ulazu u nevladinu udrugu Documenta u Kući ljudskih prava u Zagrebu ispisali grafit „G… četnička i komunistička“, i sprejem prešarali ploču s podacima udruge, potvrdio je za RSE aktivist Documente Eugen Jakovčić. Policija je izišla na teren i u tijeku je uviđaj, izvijestila je Documenta u posebnom priopćenju.

Documenta se posljednjih dana angažirala u komemoriranju srpskih civilnih žrtava „Oluje“ pa bi se tu mogao naći motiv za ovaj vandalski postupak.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPAD U ZAGREBU: G... četnička i komunistička osvanulo na udruženju Dokumenta

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015

Ovo udruženje se angažovalo na komemoraciji srpskim žrtvama Oluje, pa se pretpostavlja da je zato napadnuto..ZAGREB - Nepoznati počinioci su na ulazu u nevladino udruženje Dokumenta, u Kući ljudskih prava u Zagrebu, ispisali uvredljive grafite i išarali tablu sa podacima udruženja, prenosi Radio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.