Uplaćeno više od dva miliona KM za korisnike prava na novčanu pomoć

Izvor: Blic, 13.Feb.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćeno više od dva miliona KM za korisnike prava na novčanu pomoć

Vlada Republike Srpske uplatila je lokalnim zajednicama redovna mesečna sredstva za ostvarivanje prava na novčanu pomoć i prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica za decembar u iznosu od 2.004.562 KM.

Isplata za decembar realizovana je prema 29.291 korisniku, od čega je 4.941 korisnik prava na novčanu pomoć i 24.350 korisnika prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

- Ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << isplatom obezbeđena su sredstva i za zdravstveno osiguranje za one korisnike koji ga ostvaruju po osnovu korišćenja ova dva prava - navodi se u saopštenju. Isplata za januar očekuje se u narednih deset dana.

Prema Zakonu o socijalnoj zaštiti, u delu koji se odnosi na obaveze Republike Srpske, Vlada Srpske lokalnim zajednicama uplatila je 50 odsto sredstva za ostvarivanje prava na novčanu pomoć i prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica.

Preostalih 50 odsto sredstava obezbediće lokalne zajednice koje će narednih dana izvršiti isplatu ukupnog iznosa prema korisnicima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.