Učesnici Parade ponosa krenuli u šetnju prema Skupštini Srbije

Izvor: Cafe.ba, 28.Sep.2014, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učesnici Parade ponosa krenuli u šetnju prema Skupštini Srbije

BEOGRAD (AA) - Nakon okupljanja ispred zgrade Vlade Srbije učesnici Parade ponosa krenuli su u šetnju prema Skupštini Srbije gdje su predviđena obraćanja predstavnika organizacionog odbora.

Kako javlja reporter Anadolu Agency (AA) kolona je krenula nešto prije 13:00 časova, a incidenti nisu zabilježeni.

Nešto više od 200 osoba okupilo se danas u Beogradu ispred zgrade Vlade Srbije, kako bi učestvovali na današnjoj Paradi ponosa, koja bi prema najavama organizatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << trebala početi u 12:30 časova.

Uoči početka Parade ponosa pripadnici policije reagovali su u nekoliko navrata s ciljem udaljavanja nekoliko manjih grupa koje su se nalazile u blizini trase održavanja šetnje učesnika povorke. Prema dosadašnjim informacijama, pripadnici policije priveli su pet lica.

Na ulicama Beograda od ranih jutarnjih sati nalazi se veliki broj pripadnika policije. Oni su u nekoliko prstenova i sporednim ulicama raspoređeni na trasi kojom bi danas trebalo da se održi šetnja LGBT osoba.

Snažne policijske snage raspoređene su na Trgu Slavija, kod Skupštine Srbije, na Terazijama. Na Slaviji se pored nekoliko stotina pripadnika Žandarmerije nalaze oklopna vozila i šmrkovi za razbijanje demonstracije, kao i vozila hitne pomoći.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.