Prajd: Stvoriti mogućnost za bezbednu Paradu ponosa

Izvor: Press, 27.Sep.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prajd: Stvoriti mogućnost za bezbednu Paradu ponosa

Organizacioni odbor Parade ponosa očekuje da Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti na večerašnjoj sednici proceni bezbednosnu situaciju, a da, kako je navedeno, sva lica i organizacije koji predstavljaju pretnju budu odmah privedena pravdi, čime će se stvoriti mogućnost za bezbedno održavanje Prajda.
Time će država dokazati da poštuje Ustav koji nedvosmisleno garantuje pravo na slobodu mirnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << okupljanja i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih građana Srbije, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora.

Konačna odluka o održavanju Parade ponosa u Beogradu biće doneta večeras u 21 sat, na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, javio je "Blic". 
 



Toj sednici će, kako je objavljeno na sajtu "Blica", prisustvovati i premijer Aleksandar Vučić koji se večeras vraća iz Nemačke. 

Organizatori Parade ponosa su naveli da veruju da će Prajd zakazan za sutra biti održan, ali ukazuju i da njegovo održavanje još nije izvesno.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Reagovanja na Paradu ponosa

Izvor: RTS, 28.Sep.2014, 16:29

Parada u Beogradu je prekretnica u savremenoj istoriji demokratske Srbije, poručio Štefan File. Parada još jedan korak Srbije ka snažnoj demokratiji, navodi OEBS. Forin ofis čestitao srpskoj vladi. Saša Janković: Država može da poštuje ljudska prava. ..Predstavnici Evropske unije i OEBS-a,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.