Izvor: BanjalukaLive.com, 10.Nov.2012, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti na krilima zmaja

Pored puteva rimskih imperatora, mamuta, hajduka, ćilibara i tvrđava na Dunavu, kroz Srbiju će turisti uskoro početi da putuju novom kulturnom rutom „Putevima zmajeva". Srbija je zemlja bogate tradicije i raskošne nematerijalne ostavšine, a u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka Srbije, inspirisani pričama, dosjetili su se da osmisle novu turu o zmajevitim junacima, vilama i zmajevima. Tura počinje iz Beograda, s Kalemegdana, a završava se u Vranju, u tvrđavi Markovo kale. Kroz motiv zmajevitih junaka ispreda se priča o Nemanjićima i Brankovićima, srednjovjekovnim gradovima i manastirima, narodnoj tradiciji i mitologiji. - „Put zmajeva" ima potencijal da postane Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/putovanja/turisti-na-krilima-zmaja.html)
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Turisti na krilima srpskih zmajeva

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2012, 09:12

Pored puteva rimskih imperatora, mamuta, hajduka, ćilibara i tvrđava na Dunavu, kroz Srbiju će turisti uskoro početi da putuju novom kulturnom rutom - "Putevima zmajeva"...Srbija je zemlja bogate tradicije i raskošnog nematerijalnog nasleđa, a u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka Srbije,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.