Izvor: Blic, 03.Sep.2016, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trebinje: Helikopter na požarište izbacio 40 000 litara vode, vatra još nije ugašena

Helikopter Oružanih snaga BiH do 10.30 časova izbacio je na požarište na području Trebinje 40.000 litara voda, ali vatra još nije ugašena.

Kako je saopšteno iz Oružanih snaga BiH njihov helikopter je gasio požar od 7.25 do 10.30  neposrednoj blizini Stacioniranog komunikacijskog čvorišta (SKČ) Leotar te na južnim padinama Leotara.

- Helikopterom je napravljeno 18 naleta, pri čemu je izbačeno oko 40 000 litara vode. Predviđeno je da se helikopter angažuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na gašenju požara i u poslepodnevnim satima – navodi se u saopštenju.

Na daljim aktivnostima gašenja manjih i zaostalih požara angažovani su Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinje, Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) i pripadnici CZ i zaposleni u Centru za gazdovanje kršom.

U trebinjskoj varogasnoj jedinici kažu da se zbog vetra požar rasplamsao, a nepristupačan teren onemogućava vatrogascima da gase vatru. Požarna linija, duga oko 15 kilometara, širi se u tri kraka, iznad naselja Hrupjela, Podgljivlja i Ljubomir.

Kako saznaje novinar "EuroBlica", uzrok požara i u Tribijovima i na Rastocima je, verovatno, ljudski faktor.

Danko Vuković, komandir vatrogasne jednice Trebinje ističe da stanovništvo još uvek nije ugroženo i da nema mesta panici.

Trebinjski vatrogasci navode da su odmah sinoć dobili pozitivan odgovor Oružanih snaga BiH, o upućivanju helikoptera na požarište.

Požar je izbio juče poslepodne u rejonu Tribijovi u Trebinjskim brdima i proširo se na planinu Leotar. Jedan krak juče se širio prema selima u Ljubomiru, sa druge strane planine, a drugi prema gradu.

TREBINjE,02.9.2016 god. pic.twitter.com/V5bgtoHgLF

Vatra guta desetine hektara niskog rastinja i šume.

Trebinjski vatrogasci su juče poslepodne dva puta intervenisali u naselju Rastoci, gde je u posljednje vreme izbilo više požara u napuštenom voćnjaku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.