Izvor: Blic, 11.Nov.2016, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA U SREBRENIKU U bolnicu dovezeno mrtvo novorođenče: Jednomesečna beba se ugušila u snu

Jednomesečna beba u Dom zdravlja Srebrenik dovezena je bez znakova života, umrla je usled gušenja, potvrđeno je u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

- Preliminarni rezultati obdukcije pokazali su da je smrt bebe koja je dovezena u sredu oko 10 sati nastala usled gušenja, te da na telu nema tragova nasilja. S tela bebe uzeti su tragovi biološkog porekla, čije će veštačenje pokazati radi li se o nesretnom slučaju ili ima elemenata krivičnog dela - kazao je za portal avaz.ba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

U Domu zdravlja Srebrenik ističu da su odmah po prijemu poduzete sve mere reanimacije, ali da one nisu dale rezultata. Dežurni lekar je u 10.20, nažalost, proglasio smrt bebe.

Majka tragično preminule bebe, Meliha Suljić, u naselju Luka kod Srebrenika, iako u velikom šoku, pristala je na razgovor o smrti njenog jednomesečnog sina. Kaže da je, kao i svakog dana, ustala oko šest sati i naložila vatru u peći kako deci ne bi bilo hladno.

Nakon što je popila kafu i nahranila trogodišnjaka, presvukla je jednomesečnog sina i pokušala da ga ponovo uspava.

- Starijem sam dala igračke, a bebu sam uzela u naručje i legla s njom na spužvu da je podojim kako bih je ponovo uspavala. Dok sam ležala pored bebe i ja sam zaspala. Ne znam koliko sam dugo spavala. Samo znam da sam se naglo trgnula iz sna i videla trogodišnjeg sina kako leži na mestu gdje sam stavila bebu.

Kada sam podigla starijeg sina, ispod njega sam videla potpuno krvavu bebu - ispričala je Meliha, koja je još u šoku od tragedije koja ju je zadesila.

Veštačko disanje

Pokušala je bebi dati veštačko disanje, a potom ju je okrenula na stomak i masirala po leđima kako bi joj olakšala disanje. Na brzinu je presvukla bebu, pozvala taksi i prevezla je u Hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik.

Nakon što je došla u ambulantu, bebu je predala medicinskom osoblju, uzela je sredstvo za smirenje i izašla je u čekaonicu. Nažalost, samo nekoliko minuta posle, dežurni lekar saopštio joj je da je beba mrtva.

Trošna kuća, mala penzija

Majka bebe zajedno sa svojom strinom Ifetom boravi u unajmljenoj trošnoj kućici na periferiji srebreničkog prigradskog naselja Luka. Nezaposlena je, a jedini izvor prihoda im je skromna penzija njene strine. Nažalost, kobnog dana njena strina Ifeta, zbog posete svojoj bolesnoj ćerci, nije bila u kući.

Otac trogodišnjaka umro je pre 12 meseci, a Meliha ima i osmogodišnju ćerku iz svog prvog braka. Kaže da je tragično preminulu bebu, zbog zdravstvenih razloga, začela veštačkom oplodnjom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.