TADIĆ O POPISU U BIH Pokušava se stvoriti slika iz 1991.

Izvor: Blic, 16.Jun.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ O POPISU U BIH Pokušava se stvoriti slika iz 1991.

Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić rekao je da se aktivnostima u vezi sa popisom pokušava stvoriti slika iz 1991. godine, što je ocenio kao šokantno i kao nezakonit čin.

"Ako smo usvojili zakon u parlamentu BiH koji kaže da je vremenska odredba od godinu dana boravka ili neboravka u BiH presudna da li je neko rezident ili nerezident u ovoj zemlji - zašto bilo ko želi da se izmotava i to izbegava", pita Tadić.

Tadić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima da se poteže argument "da EU stoji iza ovog modela".

"Zamislimo da predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić sutra razgovara sa Miroslavom Lajčakom, koji će biti predsedavajući EU u narednom periodu, da ga pita koliko ima stanovnika BiH i da on odgovori 3,7 miliona. Međutim, od toga je 120 ili 130 hiljada ljudi koji žive u Nemačkoj, Švedskoj i Francuskoj i oni ne mogu biti popisani i u EU i u BiH", rekao je Tadić.

On je istakao da je samo potrebno primeniti Zakon o popisu.

"Ako Zakon budemo primenjivali, a ne nasilno menjali onda neće biti nikakvih problema", zaključio je Tadić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.