Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečanom sednicom obeleženo 25 godina parlamenta RS

Svečanom sednicom počelo je obeležavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine. To ujedno predstavlja i uvod u obeležavanje postojanja 25 godina postojanja Republike Srpske.

Obraćajući se zvanicama, predsednik NSRS Nedeljko Čubrilović rekao je do sada bilo 9 saziva NSRS koji su izabrali ukupno 14 vlada RS.

Čubrilović je podsetio da su srpski poslanici proglasili Skupštinu srpskog naroda u BiH na današnji dan 1991. jer nije bilo načina da se interesi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srba štite u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su muslimani i Hrvati, preglasavanjem Srba, odlučili da BiH krene put otcepljenja od Jugoslavije.

Čubrilović je naglasio da su RS i FBiH praktično bile države koje su svoj suverenitet unele u BiH u Dejtonu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.