Sindikat UKC RS tvrdi da bolnici preti prestanak rada, Fond da to nije tačno

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat UKC RS tvrdi da bolnici preti prestanak rada, Fond da to nije tačno

Predsednik Sindikalne organizacije u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) RS u Banjaluci Dragoja Rendić tvrdi da ovoj zdravstvenoj ustanovi preti prestanak rada zbog, kako kaže, nedostatka osnovnih sredstava.

Rendić navodi da je Fond zdravstvenog osiguranja RS, koji za sve zdravstvene ustanove u Srpskoj obavlja centralnu nabavku lekova i medicinskog materijala, UKC doznačio svega 200.000 KM umesto 2 miliona KM, zbog čega ova ustanova ne može normalno da funkcioniše. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Zaposleni u UKC neprestano me zovu žaleći se da nemaju skalpera, rukavica i osnovnih sredstava za rad - kaže Rendić.

On je naveo da sindikat traži od Vlade RS da kao osnivač ove zdravstvene ustanove reši problem, kako ne bi došlo u pitanje lečenje pacijenata i dalji rad UKC.

Sindikalna organizacija u UKC RS deluje u okviru Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS.

Netačne trvdnje Sindikata UKC

Fond zdravstvenog osiguranja RS demantovao je danas izjavu predsednika Sindikalne organizacije Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Srpske Dragoja Rendića da ova zdravstvena ustanove ne može normalno da funkcioniše, jer joj Fond nije doznačio potrebna sredstva.

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja je rečeno da je Rendićeva izjava netačna, te da se za UKC sredstva dostavljaju redovno u mesečnim tranšama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.