Sarajevo: Kantonalni sud izdao naredbu za raspisivanje poternice za Delimustafićem

Izvor: Blic, 20.Dec.2016, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Kantonalni sud izdao naredbu za raspisivanje poternice za Delimustafićem

Kantonalni Sud u Sarajevu izdao je naredbu za raspisivanje interne i međunarodne poternice za osumnjičenima Alijom Delimustafićem i Jusom Škrijeljom.

Predlog za raspisivanje poternica Sudu uputilo je Kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo nakon što su tokom dana obavešteni da sudska policija nije pronašla osumnjičene na njihovim adresama.

Osumnjičeni Juso Škrijelj kako N1 nezvanično saznaje osim bosanskohercegovačkog ima i državljanstvo Belgije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Podsećamo da osumnjičeni bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine ima nekoliko lažnih dokumenata, a koristio je i nekoliko identiteta. Poznata su dva lažna imena – Ilija i Sadik.

Osumnjičene Suada Hadžić i Lejla Cerić od danas su ponovo u pritvoru koji je produžen na dva meseca.

- Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH uvažio žalbu Tužilaštva na odluku veća Kantonalnog suda u Sarajevu koji je odbio predlog tužilaštva da se produži pritvor prema osumnjičenima Aliji Delimustafiću, Jusi Škrijelju, Suadi Hadžić i Lejli Cerić u ponovnom odlučivanju sudsko veće produžilo je pritvor za dva meseca prema svim osumnjičenima. U toku dana Tužilaštvo Kantona Sarajevo obavešteno je da su osumnjičeni Alija Delimustafić i Juso Škrijelj nedostupni, odnosno da nisu pronađeni na svojim adresama. Desilo se ono na što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo ukazivalo onog momenta kada je veće Kantonalnog suda u Sarajevu odbilo predlog tužilaštva da im se produži mera pritvora - rekla je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Uhapšeni u akciji “Pravda” osumnjičeni su za krivično delo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim delima zloupotreba položaja, povreda zakona od strane sudije, pranje novca i prevara.

Sudsko veće koje je donelo današnju Odluku zasedalo je u drugačijem sastavu od onog koje je pre desetak dana donelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke.

Članovi sudskog veća koji su tada doneli odluku o puštanju osumnjičenih na slobodu bili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.