Salkić: Lomovi su neminovni, bez kredita MMF neka od finansijskih karika u RS sigurno će pući

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić: Lomovi su neminovni, bez kredita MMF neka od finansijskih karika u RS sigurno će pući

Potpredsednik RS, Ramiz Salkić navodi da je finansijska stabilnost Srpske, u ovom trenutku veoma upitna i da će, ukoliko se ne dobiju planirana sredstva MMF, biti veoma teško očuvati sistem.

- Nekako će se, verovatno, održavati do opštinskih izbora. Ali, nakon izbora, ako ne bude dodatnih sredstava, odnosno kredita MMF, neka od finansijskih karika u RS će, sasvim izvesno, pući, što bi moglo izazvati teške lomove kod onih koji u tom sistemu ostanu bez svojih primanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

RS je u teškoj finansijskoj situaciji i to što gospodin Dodik govori da će se, ako ne dobije sredstva MMF, „snaći na nekom drugom mestu“, u to ni on sam više ne veruje, jer zna da drugog mesta nema - navodi Salkić.

Iznenađujuće su, kaže Salkić, Dodikove izjave vezane za mogući sastanak s predsednikom Predsjedništva BiH i predsednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, kojima poručuje da „SNSD nema nameru praviti nikakve koalicione dogovore sa SDA, niti ima namjeru ulaziti u zajedničke institucije“.

- Najprije mora da se zna da SDA nikada Miloradu Dodiku nije nudila ulazak u državnu vlast umesto Saveza za promene i to što on govori je njegovo, bezbroj puta do sada viđeno izvrtanje teza.

Svaka komunikacija s Dodikom isključivo se tiče interesa evropskog puta BiH, i dogovora mehanizma koordinacije koji je od interesa za sve građane ove zemlje. Drugih kontakata nema i to je jedina istina - navodi Salkić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.