SNEG NEPRESTANO PADA Cazin, Velika Kladuša i deo Prijedora bez električne električne energije, u Bihaću snežni pokrivač oko 60 centimetara

Izvor: Blic, 03.Feb.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNEG NEPRESTANO PADA Cazin, Velika Kladuša i deo Prijedora bez električne električne energije, u Bihaću snežni pokrivač oko 60 centimetara

Gusti sneg koji protekla 24 sata bez prestanka pada u severozapadnoj BiH doneo je brojne probleme građanima, otežao odvijanje saobraćaja, a veliki broj domaćinstava na području Cazina, Velike Kladuše i Prijedora je bez električne energije.

Za sada je najteža situacija u gradovima Cazin i Velika Kladuša čije su kompletne teritorije od jutros bez napajanja električnom energijom.

Sneg neprestano pada neprestano i na području Banjaluke. Najveći snežni prekrivač >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je na području Manjače.

Odvijanje saobraćaja je maksimalno otežano budući da su ceste slabo očišćene.

Ništa bolja situacija nije ni u Bihaću, gde je u 13 časova izmereno čak 60 centimetara snega. Pojedini delovi ovog grada takođe su bez struje, a van napajanja električnom energijom su i vodovodi Klokot i Privilica koji snabdevaju veći deo Bihaća vodom, pa je znatan deo stanovništva trenutno i bez vode. Ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvarova, piše Faktor.ba.

Veći delovi Bosanske Krupe takođe su bez električne energije.

Saobraćaj se odvija otežano i usporeno na svim putnim pravcima. Na magistralnom putu M-5 Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar obavezno je korištenje lanaca za teretna vozila. Na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana soabraćaja vozila iznad 7,5 tona.

U protekla 24 sata zabeležena je 21 saobraćajna nesreća u gradovima Unsko-sanskog kantona, od čega 13 u Bihaću.

U Prijedoru zbog snega 15 odsto potrošača nema struju

Do 13.30 časova delimično su otklonjeni kvarovi na dalekovodima u Prijedoru, ali još uvek oko 15 odsto potrošača nema struju, potvrdio je Srni tehnički direktor preduzeća “Elektro Prijedor” Draško Ljubičić. On je potvrdio da je rešen problem na šest dalekovoda i pet parcijalno.

Sneg koji od noćas pada na području Prijedora ostavio je bez napona u prvi mah 19 dalekovoda i oko 8.000 potrošača bez električne energije, odnosno 20 odsto sa područja teritorije grada.

- Taj je broj sada smanjen na oko šest hiljada potoršača i dalje se radi na sanaciji kvarova - potvrdio je LJubičić.

On je dodao da su najveći problemi zbog toga što je sneg težak, vlažan i provodan, pa dolazi do kratkih spojeva, a zbog težine snega rastinje u šumi lomi stubove i kida provodnike na razvodnoj mreži.

- Najveći problem je doći do lokacije gde se desio kvar - rekao je Lubičić.

- Očekujemo da će se do kraja dana veći deo problema biti rešen, a preostali deo ćemo reštiti sutra - rekao je Ljubičić.

LJubičić je pozvao građane na strpljenje i poverenje prema preduzeću “Elektro Prijedor” čije su sve ekipe i veći deo mehanizacije na terenu i čine vanredne napore da se kvarovo saniraju i situacija sa napajanjem električnom eneregijom normalizuje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KOLAPS ZBOG SNEGA Krupa na Uni i deo Prijedora bez električne energije, u Bihaću snežni pokrivač oko 60 centimetara

Izvor: Blic, 03.Feb.2018

Gusti sneg koji protekla 24 sata bez prestanka pada u severozapadnoj BiH doneo je brojne probleme građanima, otežao odvijanje saobraćaja, a veliki broj domaćinstava na području Cazina, Velike Kladuše, Krupe na Uni, Novog Grada i Prijedora je bez električne energije...Opština Krupa na Uni i dalje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.