Izvor: Blic, 28.Jul.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Institucije RS da se angažuju na suđenju Karadžiću

Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je sve političare iz RS da zajedno stanu u odbranu digniteta tog entiteta posle hapšenja svog bivšeg lidera Radovana Karadžića, a intitucije RS da se direktno angažuju na njegovom suđenju pred Haškim tribunalom.



Jedinstvo srpskih političkih stranaka potrebno u situaciji kada, kako saopštava SDS, bošnjački političari iz Sarajeva, kao i pojedine zapadne diplomate, poput Ričarda Holbruka i Pedija Ešdauna, "direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili indirektno povezuju suđenje Karadžića sa budućnošću RS".

"U medijima u Sarajevu i Zagrebu počeo je program satanizacije Karadžića s ciljem pripreme za predstojeće suđenje. Epitet 'koljač', 'kasapin' itd. obavezan su dekor svakog pominjanja njegovog imena, a sličnu retoriku koriste i pojedine diplomate iz Sarajeva koje zaboravljaju da je svako nevin dok se ne dokaže drugačije i jedini im je cilj da se dodvore sarajevskoj političkoj čaršiji", piše u saopštenju SDS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.