RiTE UGLJEVIK Protestima se bore protiv sudskih postupaka koji su oštetili preduzeće za skoro 8 miliona KM

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RiTE UGLJEVIK Protestima se bore protiv sudskih postupaka koji su oštetili preduzeće za skoro 8 miliona KM

Radnici RiTE Ugljevik najavili su danas borbu protiv sudskih postupaka koji su oštetili preduzeće za više od 7,7 miliona maraka.

Član rukovodstva preduzeća Slobodan Sofić rekao je da će pismo nezadovoljnih radnika sa 1.000 njihovih potpisa biti dostavljeno Okružnom privrednom sudu u Bijeljini i svim višim sudskim instancama.

Primedbe na rad sudova biće upućene i VSTS BiH.

U pismu se navodi da je sudskim odlukama u postupku koji su pokrenule privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firme “Tereks inženjering”, “Šico kompani” i “Kontinental”, RiTE Ugljevik oštećen za više od 7,7 miliona maraka.

Sofić je rekao da će radnici zamoliti i premijera Srpske, Željku Cvijanović da Vlada RS u funkciji Skupštine akcionara formira ekspertski tim pravnika izvan “Elektroprivrede” koji bi utvrdio konkretnu odgovornost za štetu nanesenu preduzeću RiTE Ugljevik od gotovo osam miliona maraka.

On je najavio i održavanje protesta nezadovoljnih radnika ispred Višeg privrednog suda u Banjaluci i Vrhovnog suda RS, kada dobiju saglasnost za njegovo održavanje.

Prema riječima Sofića, nezadovoljstvo radnika na protestu će iskazati 150 predstavnika zaposlenih u RiTE Ugljevik.

Član rukovodstva preduzeća Branislav Đokić rekao je na konferenciji za novinare da su sudski postupci počeli 2003. godine i da su u proteklim godinama sudovi donosili različite presude.

Prema njegovim rečima, u RiTE očekuju da u najskorijem roku po pravnim lekovima koje su uložili budu doneseni stavovi u korist preduzeća.

Član rukovodstva RiTE Vesko Kojić nazvao je sudske presude sumnjivima i upozorio da se na ovaj način ugrožava poslovanje energetskog giganta RS i proizvodnja struje, zbog čega u preduzeću očekuju i zaštitu institucija sistema.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.