Radončić: Situacija u OBA nije dobra, ima mnogo nerešenih pitanja

Izvor: Blic, 25.Jul.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radončić: Situacija u OBA nije dobra, ima mnogo nerešenih pitanja

U Sarajevu je počeo sastanak članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH sa Izvršnim obaveštajnim komitetom i rukovodstvom OBA.

Član Komisije Fahrudin Radončić iz SBB izjavio je pred početak sastanka da će biti reči o situaciji u OBA koja nije dobra jer ima mnogo nerešenih pitanja.

- Ko je zapalio zgradu Predsjedništva BiH, napao predsednika Srbije Akleksandra Vučića, ko je napao jednog od funkcionera SDA >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Adila Osmanovića, ko je minirao mezar Alije Izetbegovića?" - upitao je Radončić.

Kad je reč o zahtevu za suspenziju predsedavajućeg Zajedničke komisije Nikole Špirića iz SNSD, Radončić je rekao novinarima da se treba i može razgovarati o Špiriću, ali da je to efemerno, jer je situacija takva da je rukovodstvo OBA podeljeno na nacionalnoj i personalnoj osnovi.

U Izvršnom Obaveštajnom komitetu su predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamenici ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.  Sastanku u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prisustvuje generalni direktor OBA Osman Mehmedagić i njegov zamenik Trifko Buha.

Špirić je juče rekao da će na sastanku biti reči o situaciji u ovoj agenciji.

- Tačka dnevnog reda definisana je pre 20 dana kada smo imali poslednju sednicu, a na sednici ćemo videti na koji način ćemo se odnositi prema izazovima, problemima i svemu ostalom što smo imali priliku da čujemo na dosadašnjim sednicama komisije kada je reč o OBA - istakao je Špirić.

Na dnevnom redu sednice naći će se i zaključak Predstavničkog doma parlamenta BiH, usvojen 5. jula, kojim se poziva Zajednička komisija da privremeno suspenduje predsedavajućeg Špirića, poslanika SNSD, do hitnog izjašnjenja Komisije o medijskim navodima da je falsifikovao zaključke Komisije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.