Radikalni islamista preti i Srbiji

Izvor: B92, 04.Okt.2012, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalni islamista preti i Srbiji

Bukurešt -- Radikalni islamista Omar Bakri upozorio na terorističke napade na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, "jer te teritorije pripadaju islamu".

Bakri je za bugarski list "24 časa" kazao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska, pa je zbog toga islam obavezan da je kad-tad oslobodi", prenosi agencija Medijafaks.

Kao muslimanske teritorije, Bakri je naveo Španiju, Bugarsku, Rumuniju, Albaniju, Makedoniju, Srbiju, Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Bosnu.

"Španija je, na primer, muslimanska teritorija. Istočna Evropa - takođe. Rumunija, Albanija, Makedonija, Srbija, Kosovo, Bosna... Ali zbog slanja trupa u Avganistan i Irak, kao i zbog vojne saradnje sa Izraelom, takođe i Bugarska je legitimna meta", rekao je Bakri.

Omar Bakri je radikalni islamski lider poreklom iz Sirije, sa čvrstim vezama sa Al-Kaidom. On je živeo 20 godina u Londonu, ali je posle atentata u julu 2005. godine otišao u Liban i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju.

Komentarišući Bakrijeve pretnje, rumunski ministar spoljnih poslova Titus Korlacean novinarima je rekao da je "Rumunija u prvom redu hrišćanska zemlja" i da "ne treba da komentariše razne izjave koje nemaju veze sa realnošću".

Korlacean je ipak naveo da je "Rumunija prihvatila razne strateške projekte kao što je antiraketni štit" u strateškom partnerstvu ne samo sa SAD, već i sa NATO-om i da će ostati "verni saveznik, nezavisno od rizika".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radikalni islamista preti Srbiji

Izvor: Mondo, 04.Okt.2012

Radikalni islamski lider Omar Bakri upozorio je da su mogući teroristički napadi na Bugarsku, Rumuniju, Srbiju i druge zemlje regiona, jer sve te teritorije, kako tvrdi, istorijski pripadaju islamu...Bakri je za bugarski list "24 časa" kazao da "kada islam uđe na neku teritoriju, ona postaje islamska,...

Nastavak na Mondo...

Islamski lider preti terorizmom Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj...

Izvor: S media, 04.Okt.2012

Radikalni islamski lider Omar Bakri, čvrsto povezan sa Al kaidom, upozorio je na moguće teroristićke napade na Bugarsku, Srbiju, Rumuniju i druge zemlje regiona, jer sve one istorijski pripadaju islamu...Bakri je za bugarski list "24 časa" kazao da "kada islam uđe na neku teritoriju - ona postaje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.