Čovek na kolenima krenuo da traži svoja prava

Izvor: Blic, 23.Sep.2013, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čovek na kolenima krenuo da traži svoja prava

Duško Filipović (54) iz Gornjeg Milanovca jutros je na kolenima krenuo u lokalne institucije da traži svoja prava i zaštiti porodicnu kuću na Rudniku koja mu je ugrožena miniranjem u rudniku olova i cinka.

Filipović već četiri godine šalje dopise i podnosi tužbe protiv rudnika olova i cinka koji eksploatiše rudu i koji je miniranjima ugrozio veći broj stambenih objekata.

Njegova kuća se nalazi u neposrednoj blizini površinske ekploatacije pa je od detonacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oštećena, zbog čega su inspekcije zabranile njeno korišćenje.

Kako je izjavio agenciji Beta, niko ništa nije preduzeo već je samo davao pravne savete.

"Kako i psi danas imaju veća prava i više su zaštićeni, ja sam odlučio da dođem u lokalnu samoupravu kao i oni što idu i da pokušam da izborim da neko počne da sprovodi zakon", rekao je Filipović.

On je svoj zahtev na kolenima podneo Socijalističkoj partiji Srbije u Gornjem Milanovcu, koja u Skupštini opštine ima najveći broj odbornika, a zatim će to predati i predsedniku opštine i predsedniku Skupštine opštine, kao i Srpskoj naprednoj stranci, koja je u koaliciji sa socijalistima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čovek na kolenima krenuo da traži svoja prava

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2013

Duško Filipović (54) iz Gornjeg Milanovca jutros je na kolenima krenuo u lokalne institucije da traži svoja prava i zaštiti porodičnu kuću na Rudniku koja mu je ugrožena miniranjem u rudniku olova i cinka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

G. Milanovac: Na kolenima krenuo da traži svoja prava

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2013

GORNjI MILANOVAC - Duško Filipović (54) iz gornjomilanovačke varošice Rudnik prešao je danas, na kolenima, 2,5 kilometara kako bi do predstavnika lokalne samouprave zatražio pomoć i zaštitio kuću koja mu je oštećena prilikom širenja rudnika cinka i olova. Prema Filipovićevim rečima, svi...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.