G. Milanovac: Na kolenima krenuo da traži svoja prava

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2013, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G. Milanovac: Na kolenima krenuo da traži svoja prava

GORNjI MILANOVAC - Duško Filipović (54) iz gornjomilanovačke varošice Rudnik prešao je danas, na kolenima, 2,5 kilometara kako bi do predstavnika lokalne samouprave zatražio pomoć i zaštitio kuću koja mu je oštećena prilikom širenja rudnika cinka i olova. Prema Filipovićevim rečima, svi pređašnji pokušaji, čak i sudski sporovi koje je vodio da bi mu se nadoknadila nastala šteta, nisu urodili plodom. Njegova kuća se nalazi u neposrednoj blizini površinske eksploatacije, pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od detonacija oštećena, zbog čega su inspekcije zabranile njeno korišćenje. " Obratiću se predsednicima opštine i skupštine, kao i predsednicima opštinskih odbora SPS-a i SNS-a, ali ne samo u svoje, već i u ime svih meštana naše varošice, kojima je imovina uništena", rekao je on Tanjugu, ističući da je bio prinuđen da se spusti do zemlje, da moli, jer ne postoji pravni okvir za rešavanje situacije u kojoj se nalazi. Filipović dodaje da mu je otac preminuo od karcinoma pluća zbog zagađenja vazduha u ovoj varošici. "Porušili su mi kuću, zatrovali imanje, otrovali vodu i razboleli oca, a za sve to nema pravde", rekao je on.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duško Filipović na koljenima krenuo da traži svoja prava

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2013

GORNJI MILANOVAC - Duško Filipović (54) iz gornjomilanovačke varošice Rudnik prešao je danas, na koljenima, 2,5 kilometara kako bi do predstavnika lokalne samouprave zatražio pomoć i zaštitio kuću koja mu je oštećena prilikom širenja rudnika cinka i olova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Protest očajnika: Na kolenima prešao 3 kilometra da bi sačuvao kuću

Izvor: Blic, 24.Sep.2013, 10:44

- Pošto ova država više ceni pse nego ljude, rešio sam da hodajući četvoronoške dođem do Gornjeg Milanovca kako bih nadležnim institucijama skrenuo pažnju da će mi se srušiti kuća ako se nastavi širenje rudnika olova i cinka na ovoj planini. ..Ovim rečima Duško Filipović (54) iz varošice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.