Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna decembarska plata u Republici Srpskoj 835 KM

Prosečna decembarska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 835 KM i realno je veća za 0,4 odsto od novembarske, podaci su Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Najveća decembarska neto plata u visini od 1.310 KM bila je u sektoru finansijske i delatnosti osiguranja, dok je najmanji decembarski prosek - 548 KM bio u administrativnim i pomoćnim delatnostima.

Decembarska bruto plata iznosila je 1.338 KM.

Prosečna mesečna neto plata isplaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prošloj godini u Srpskoj iznosila je 831 KM, i u odnosu na 2016. godinu nominalno je manja za 0,6 odsto. Do smanjenja je došlo uglavnom zbog korekcije plata po osnovu minulog rada u skladu sa novim zakonskim rešenjima.

Cene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Srpskoj u decembru su u odnosu na novembar prošle godine u proseku ostale nepromenjene, dok su na godišnjem nivou u proseku više za 0,4 odsto.

Najveći rast cena u decembru od 0,8 odsto registrovan je kod prevoza usled viših cena u grupi goriva i maziva.

Najveći pad cena u decembru od 2,9 odsto zabeležen je kod odeće i obuće usled sezonskih sniženja i prazničnih popusta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Decembarski prosjek plata u RS 835 KM

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2018

BANJALUKA, Prosječna decembarska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 835 KM i realno je veća za 0,4 odsto od novembarske, podaci su Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske. Najveća decembarska neto plata u visini od 1.310 KM bila je u sektoru finanijske i djelatnosti osiguranja,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.