Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Maj.2013, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predložen pritvor za dvojicu Bošnjaka zbog ratnih zločina u Kozarcu

Tužilac Odjeljenja za ratni zločin Okružnog tužilaštva u Banjaluci predložio je Okružnom sudu mjeru pritvora za dva Bošnjaka, čiji su inicijali A.S. /46/ i H.F. /55/ iz Kozarca, opština Prijedor, zbog postojanja osnova sumnje da su 1992. godine počinili ratni zločin nad četiri srpska civila na području ove opštine. Iz Tužilaštva je saopšteno da su mjere pritvora predložene jer je riječ o krivičnim djelima za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža. Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira. O prijedlogu za Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/hronika/predlozen-pritvor-za-dvojicu-bosnjaka-zbog-ratnih-zlocina-u-kozarcu.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Sud BIH: Nihad Bojadžić pušten iz pritvora uz mjere zabrane

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2013, 17:26

Nihad Bojadžić, optuženi za zločine počinjene u Jablanici i selu Trusina u blizini Konjica, pušten je iz pritvora, saopšteno je iz Suda BiH. Optuženom su određene mjere zabrane, koje uključuju kućni pritvor, a policija će ga obilaziti jednom dnevno. Bojadžić, bivši zamjenik komandanta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.