Pokušao da prokrijumčari cigarete u Švajcarsku

Izvor: Cafe.ba, 14.Feb.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da prokrijumčari cigarete u Švajcarsku

BEOGRAD - Carinici su na graničnom prelazu Prohor Pčinjski spriječili krijumčarenje skoro 1.500 komada cigareta sa makedonskim akciznim markicama, koje je jedan bugarski državljanin pokušao da prokrijumčari u Švajcarsku, saopštila je danas Uprava carina.

Cigarete su juče otkrivene u vozilu "BMW 318", bugarskih registarskih oznaka, kojim je iz Makedonije u Švajcarsku putovao 43-godišnji bugarski državljanin, a koji je carinicima prijavio samo boks cigareta i nešto hrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Međutim, detaljnim pregledom vozila otkriveno je 1.370 komada neprijavljenih cigareta marki "Marlboro", "West" i "Rodeo" koje su bile upakovane u crne kese i skrivene ispod vozačevog i suvozačevog sjedišta.

Nakon što su carinici otkrili prekršaj, vozač je izjavio da je pronađene cigarete ponio rođacima u Švajcarsku na poklon.

Pošto je riječ o stranom državljaninu, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku, pa je prekršajni sud u Bujanovcu donio presudu kojom se navedena osoba kažnjava novčanom kaznom od 15.000 dinara i oduzimanjem krijumčarene robe.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.