Izvor: Blic, 03.Sep.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna meštana u Trnu kod Laktaša: Telima sprečili nasipanje puta

Meštani ulice Miloša Crnjanskog u Trnu, na području Laktaša, sprečili su svojim telima nasipanje puta. Iako je njihova ulica u katastrofalnom stanju, nasip kakav su dobili ne bi, kažu, ni na smetlište stavili.

Posebno ih je pogodilo to što su ih se predstavnici Mesne zajednice, nakon godina čekanja, setili tek kada je počela i izborna kampanja.

Dozvolu za nasipanje nisu ni tražili. Materijal koji su počeli da posipaju i ravnaju bagerima bio je pun stakla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cigli i otpada. Meštani pričaju da zbog ovog sadržaja strahuju za decu koja se tu igraju. Meštanka Jelena Petraković je sve posmatrala u neverici, prenosi srpskacafe.com

- Od kada sam se doselila u Trn ovaj deo puta je katastrofalan. Više puta smo slali zahteve opštini ali uzalud. Ulica je ‘katastarski sporna’  - kaže ona.

Kako se saznaje, ulica je u privatnom vlaništvu, a kako su ispričali  stanovnici, problem prave i opština i vlasnik.

Ipak, ovakvu pomoć, kažu, bolje da nisu ni dobili. Čim padne prva kiša putem se neće moći ni proći. Dok su se komšije okupljale i  pokušale zaustaviti dalje nasipanje, stigli su i prestavnici Mesne zajednice i pokušali da odgovore meštane od protesta.

Rekli su im da su hteli da pomognu, a da je materijal visokog kvaliteta. Meštanima su ipak obećali da će ono što je naneseno na put biti i uklonjeno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.