PREOBRAŽENJE U TREBINJU Vladika Grigorije: „Svaka greška je opomena da smo stvoreni za dobro“

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREOBRAŽENJE U TREBINJU Vladika Grigorije: „Svaka greška je opomena da smo stvoreni za dobro“

Vladika Grigorije poručio je danas da je svaka naša greška opomena da smo stvoreni za dobro i da je to što smo pogrešili se dogodilo kako bi shvatili koliko je važno biti dobar.

- Građani treba da svojim vođama kažu da su pogrešili,  ali i da im znače i da su važni - poručio je episkop Zahumsko-hercegovački Grigorije na svečanosti lomljenja slavskog kolača povodom krsne slave Trebinja i Sabornog hrama, Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

On je poručio novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ne traže svaki dan samo ružno, nego govore ljudima da su pogrešili, ali da su važni i da znače.

Vladika Grigorije je ovo povezao sa pričom o afričkom plemenu, koje,  kako je rekao, ima divan običaj, da kad neko pogreši ga dovedu nasred sela i govore mu da se ne sekira, jer je dobar i znači plemenu, kako bi ga oporavili.

- U naš narod se uvukla sasvim suprotna, ružna priča, u kojoj najradije čoveka izvedu usred sela ili grada i naglašavaju šta je pogrešio. Praznik Preobraženja nas uči da svaki čovek može da vidi da znači Bogu, jer mu Bog svojim preobraženjem na gori Tavor kaže da mu znači i da može da se preobrazi - istakao je vladika Grigorije.

Lomljenju slavskog kolača u zgradi trebinjske gradske uprave prisustvovali su i predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.