Izvor: Blic, 23.Dec.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončan i 11. dan potrage za nestalim Aldinom Mulićem

Telo Sarajlije Aldina Mulića (28) ni 11 dana od njegovog nestanka nije pronađeno.

Potraga nešto manjeg intenziteta nego radnim danima nastavljena je danas u koritima reka Miljacka, Bosna i Lašva, a u pripravnosti su bili i pripadnici Službe spašavanja Hrvatske, koji su juče pretraživali korito Save.

Kako je za Avaz potvrdila portparolka Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač, ukupno je bilo angažovano stotinjak spasilaca, među kojima su bili pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << FUCZ, kantonalnih uprava CZ KS i ZDK, gorskih službi spašavanja (GSS), vatrogasci, policajci...

Akcija pretraživanja rečnih korita biće nastavljena i sutra.

Podsećamo, mladić Aldin Mulić (28) upao je prošle srede u hladnu i nabujalu reku Miljacku. U nameri da ga spasi, za njim se herojski bacio Irhan Fočo Nane, čije je beživotno telo sutradan pronađeno u reci Bosni kod Visokog.

Nane je danas sahranjen na Gradskom groblju Vlakovo, gde je i ukopan u prisustvu brojnih prijatelja i članova porodice.

Za sutra u 12 sati najavljeno je okupljanje građana na mostu u naselju Dolac-Malta, gde će bacanjem belih ruža u Miljacku biti odata počast tragično stradalom Muliću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.