Oglasila se DRUGA povodom konkursa: “Jedino nemam zvučno prezime”

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasila se DRUGA povodom konkursa: “Jedino nemam zvučno prezime”

Na mesto pedagoga u osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Banjaluci konkurisala je i Zorica Sejmanović.

Ona je odlučila u otvorenom pismu zatražiti objašnjenje zašto je uvek na konkursima druga i kako uvek neko dobije bolje ocene na testu iako ima prosek ocena na studiranju od 9.57.

Ovo je njeno otvoreno pismo:

JA SAM „DRUGA“

Dragi profesori, asistenti, moje buduće kolege i njihovi roditelji, ljudi sa fakulteta, direktori osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i srednjih škola u RS i Vi iz Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske,

Ja sam Zorica Sejmanović. Diplomirani pedagog. Druga. Uvek druga.

Drugi u našem društvu definitivno znači biti najbolji po svakom osnovu, ali NEMATE nikoga da pozove telefonom za Vas ili da pošalje buket nekog uvoznog cveća sa ceduljicom.

Ja sam ona što je u julu očistila prvu godinu, pa tako nizala i svaku sledeću u roku. Ja sam ona koju je ste Vi iz Ministarstva stipendirali tokom studija, u kategoriji uspešnih studenata. Ja sam ona kojoj ste do sada 36 puta na kraju ispita rekli da je „izuzetno - odlična“ i u indeks upisali 10. Prosek ocena 9.57. Ja sam ona koja u toku svog četvorogodišnjeg studiranja NIKADA nije pala ni na jednom ispitu!

Ja sam ona koje je na rang listi prilikom upisa na fakultet bila 3. I sve četiri godine studiranja bila na budžetu.

Ja sam ona koje je uvek govorila javno svoje mišljenje, tako je i danas.

Ja jedino NISAM neko ko ima zvučno prezime.

Nakon fakulteta su neki drugi procenjivali i ocenjivali moje kompetencije. Evo upravo danas sam dobila jednu u nizu takvu procenu. Ova me je pogodila nešto više nego ostale.

Valjda zato što ste mi Vi tokom čitavog studiranja govorili da sam kvalitetna i perspektivna. Po ne znam koji put mi kažu da se nisam dobro pokazala na intervjuu te me iz tog razloga stavljaju na drugo mesto i primaju „bolju“.

Pozivam Ministra prosvete i kulture i sve nadležne i kompetentne ljude  da mi daju odgovore na sledeća pitanja. Situacija je sledeća:

Konkurs koji je objavljen u „Glasu Srpske“ 25.maja 2016. za popunu radnog mesta pedagog u JU Osnovna škola Aleksa Šatić u Banjoj Luci, jasno je glasio da se u radni odnos prima pedagog-pripravnik.

Pročitajte još:

Na testiranju i anketiranju su se pojavili kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u vaspitno- obrazovnom procesu. Želim da mi objasnite kako je moguće da ti kandididati budu prisutni na testiranju i anketiranju? Na osnovu kojih kriterija? Iznad kojih pravila, ako je Zakonom o radu definisano da je pripravnik svako lice koje prvi put zasniva radni odnos u struci?

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.