Odgođeno suđenje za dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora: Krkić u zatvoru u Norveškoj zbog nasilja u porodici

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgođeno suđenje za dvostruko ubistvo u Trnopolju kod Prijedora: Krkić u zatvoru u Norveškoj zbog nasilja u porodici

Državljanin Norveške Zikrija Krkić (44) koji je optužen za dvostruko ubistvo kod Prijedora, nalazi se u pritvoru u Norveškoj zbog nasilja u porodici, zbog čega se juče ponovo nije pojavio na suđenju Okružnom sudu u Banjaluci.

Predsednik sudskog veća Olga Pantić rekla je da je od vlasti u Norveškoj dobila potvrdu da je Krkić u pritvoru.

- Sud je obavešten da se Krkić nalazi u pritvoru i da mu je u zatvoru uručen sudski poziv na dolazak na ročište. S obzirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se on nalazi u zatvoru sada neće biti raspisana poternica za njim. Putem međunarodne pravne pomoći, norveškim vlastima ćemo upititi poziv i molbu da ako žele da ga izruče dobrovoljno – rekla je Pantićeva.

Prema njenim rečima sud će tražiti i podatak do kada će Krkić biti u zatvoru i da li je osuđen. Ona je pojasnila da ako Krkić dobije poziv i bude na slobodi u Norveškoj, a ne pojavi se na sledećem suđenju, Sud će za njim raspisati međunarodnu poternicu i odrediti mu pritvor.

Jadranka Ivanović, Krkićev advokat, rekla je juče da se čula sa njim i da je on u zatvoru.

- Krkić i dalje smatra da ovaj proces protiv njega treba da bude upućen vlastima u Norveškoj – dodala je Ivanovićeva.

Okružni tužilac Ljubo Macanović je rekao da se Krkića za nasilje u porodici prijavila supruga i da se on u pritvoru nalazi od novembra prošle godine.

Optužnica za ubistvo u kafiću “San”

Krkić je optužen da je 28. jula 2014. godine u Trnopolju kod Prijedora iz automatske puške ubio Muharema Balića (62) i Almira Redžića (48) u kafiću “San”. Prvostepenom presudom on je za ovo dvostruko ubistvo oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza, a osuđen je na deset meseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja. Vrhovni sud RS 24. maja prošle godine poništio je ovu presudu i vratio na ponovljeno suđenje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.