Izvor: BanjalukaLive.com, 03.Feb.2013, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilježena 71 godina od pokolja u Drakuliću

Služenjem liturgije i parastosa, te polaganjem vijenaca na spomeniku u banjalučkom naselju Drakulić, danas je obilježena 71 godina od ustaškog pokolja nad srpskim stanovništvom u selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je novinarima da ova okupljanja svake godine svjedoče o stravičnim zločinima koje su ustaše počinile u toku Drugog svjetskog rata nad srpskim narodom na ovim prostorima, od kojih je veliki broj odveden i umoren u zloglasnom ustaškom logoru Jasenovac. "Nikada se nećemo pomiriti sa tim da ne podsjećamo svjetsku javnost i druge na masovna stradanja Opširnije... (http://www.banjalukalive.com/aktuelnosti/parastos-zrtvama-ustaskog-pokolja-u-drakulicu.html)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Najava događaja za 4. februar 2012. godine

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2013, 08:07

BANJALUKA – U 11.00 časova ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović prisustvovaće sastanku predstavnika gradske uprave i direktora institucija smještenih u objektu doma solidarnosti o mogućnosti rekonstrukcije krova ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.