OD HEROJA DO BEGUNCA Bosanca “slavili” kao poštenjačinu, a on je sada na poternici

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD HEROJA DO BEGUNCA Bosanca “slavili” kao poštenjačinu, a on je sada na poternici

Na četiri godine zatvora zbog učestvovanja u oružanom razbojništvu osuđen je Vedran Brljević, bivši radnik obezbeđenja firme “Klemm Sigurnost”.

Kako piše net.hr. priča o ovom čoveku posebno je zanimljiva jer je od svojevrsnog heroja u svega par godina postao običan begunac i lopov.

Prema presudi koju je izrekao Županijski sud u Zagrebu, on je zajedno s još trojicom pomagača 30. avgusta 2013. godine opljačkao svoje kolege koji su nekoliko trenutaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ranije pokupili dnevni pazar pekare “Dubravica” u Zaprešiću. Od tada je Brljević nedostupan hrvatskom pravosuđu, pa je i postupak protiv njega proveden u odsutnosti, piše net.hr.

Uz Brljevića u pljačku je bio upleten još jedan radnik obezbeđenja firme  “Klemm Sigurnost” koja je bila angažovana za transport novca pekarskog lanca. Reč je o Goranu Kovačićeku, koji je već ranije osuđen zajedno s kompanjonima Anđelkom Sudarićem i Miroslavom Markovanovićem.

Maskirani i naoružani

Kovačićek im je javio kada će s kolegom doći po pozar u “Dubravicu”, pa su vozilo u kojem se nalazio zaskočili Brljević i Sudarić maskirani motorističkim kacigama i naoružani pištoljima. Markovanović ih je čekao u kombiju kojim su se dovezli do zaprešićke ulice Klana. Sve je izgledalo kao običan oružani prepad, da bi istražioci kasnije utvrdili da se radilo o organizovanoj krađi.

Beg i teralica

Pljačkaši su ukrali novac koji se nalazio u bezbednosnim spremnicima te se dali u beg. Osim pazara “Dubravice” ukrali su i iznose što su prikupljeni u VIP-Netu, te "Marks&Spenceru". Radilo se o nešto manje od 700 hiljada kuna.

Brljević, koji uz hrvatsko, ima i državljanstvo BiH, već se godinama nalazi na međunarodnoj poternici.

Vratili novčanik s hiljadama evra

U firmi “Klemm Sigurnost” radio je tokom 2008. godine kada se proslavio jer je zajedno s kolegom vratio torbicu s 5,400 evra što su ju pronašli na polici u trgovačkom centru. Kako se u torbici nalazio i pasoš vlasnika su radnici obezbeđenja uspeli kontaktirati i vratiti mu novac.

- Bio je na stadionu kad smo ga nazvali. Dojurio je u trgovinu. Novac ga nije toliko razveselio koliko pasoš. Kazao je da često gubi novac, ali bez pasoša se ne bi mogao vratiti kući - ispričao je tada za 24sata Vedran.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.