OAZA AUTO – MAFIJE 188 automobila ukradeno u Sarajevu u protekla tri meseca

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OAZA AUTO – MAFIJE 188 automobila ukradeno u Sarajevu u protekla tri meseca

Kanton Sarajevo apsolutni je rekorder po broju ukradenih automobila u BiH. Za prva tri meseca ove godine na ovom području ukradeno je čak 188 automobila.

Kako prenosi N1 ukradene automobile auto-mafija odmah prevoze ili rasparčava u delove koji potom uglavnom preko Bijeljine završaju u Srbiji, odnosno “hercegovačkom rutom” ka Crnoj Gori ili Hrvatskoj.

- Ma to je svakako za jednu studiju da se napravi.. Mogu reći da u Sarajevu ima najviše vozila i da je sigurnosni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sistem iscepkan što se ne bi moglo reći za organizovane kriminalne grupe koje rade na ovom području. I to je nešto što u svakom slučaju otežava naš rad i smanjuje rezultate koji bi trebali biti značajno bolji - kazao je Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

S druge strane, broj ukradenih automobila na području cele RS znatno je manji - 33 ukradena automobile za prva tri meseca ove godine.

- U nekoliko međunarodnih organizovanih akcija mi smo čak uspeli da i razbijemo možda neke od najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje su se bavile krađom vozila u Kantonu Sarajevo i dalje su rasparčavali ta vozila u delove i to se pokazalo na teritoriji RS, a onda ih izvozili i preprodavali na području Srbije, Crne Gore ili išli dalje ka drugim zemljama Evrope - kazala je Mirna Miljanović, načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS.

Pročitajte još:

Do sada najveću kaznu za auto-kriminal u Bosni i Hercegovini služi Šemsudin Hodžić - 11 godina zatvora. U međuvremenu za 11 minuta ukrade se 11 automobila, a za krađu se dobije najmanje 11 hiljada evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.