Izvor: Blic, 09.Apr.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka policija nudi 7.000 evra za informacije o državljaninu BiH

Nemačka policija objavila je fotografiju državljanina BiH Dragana Spajića, koji je identifikovan kao jedan od mogućih učesnika teškog razbojništva koje se prošle godine dogodilo u Mandenu, te ponudila nagradu od 7.000 evra za informacije koje bi pomogle njegovom hapšenju.

Naime, u noći sa 24. na 25. novembar prošle godine, nekoliko razbojnika upalo je u porodičnu kuću u tom mestu, gde su vezali i pretukli stariji bračni par, tražeći od njih da im otkriju šifru sefa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Tom prilikom odneli su veću sumu novca, nakit, kao i dva vredna ručna sata, od kojih je jedan sa motivom grada Mandena i drugi marke Zeno, vrednosti od oko 1.500 evra, prenosi Faktor.

Osamdesetčetverogodišnji supružnici su, samo zahvaljujući komšijama, kojima je izgledalo sumnjivo što ih nisu videli, pronađeni 20 sati kasnije vezani i sa zapušenim ustima.

Kako su preneli nemački mediji, pripadnici Odeljenja za ubistva iz Hagena pet meseci kasnije naišli su na vruć trag, te identifikovali Spajića kao mogućeg počinioca. Spajić se sumnjiči za pokušaj dvostrukog ubistva, a s obzirom na to da je utvrđeno da je ranije koristio različite identitete kao što su Dragan Spačić i Martin Savić, pretpostavljaju i da trenutno krije pod nekim lažnim identitetom. Pretpostavlja se da su i njegovi saučesnici poreklom sa ovih prostora.

Uz fotografiju, policija je objavila da je Spajić star između 33 i 35 godine, vitkije građe, visok 1.81 metara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.