Nehotice ubio brata iz puške

Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nehotice ubio brata iz puške

GRADIŠKA - U kući Mile Pavića (37), iz mesta Brestovčina kod Gradiške, u četvrtak po podne dogodila se velika tragedija kada je njegov mlađi sin B. P. (10) hicem iz poluautomatske puške nehotično ubio tri godine starijeg brata D. P.

Baka dvojice dečaka Stajka jedina je juče smogla snage da kaže nekoliko reči. Ona je u trenutku nesreće bila u dnevnom boravku i prva stigla u sobu u kojoj se dogodila tragedija.

- Moj unuk D. je došao iz škole, seo, ručao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << porazgovarao sa mnom i onda s bratom otišao u sobu. Posle samo nekoliko minuta začuo se pucanj. Utrčala sam unutra i videla stravičan prizor... ležao je u lokvi krvi - kroz suze priča Stajka, dok se u dvorištu okupljaju srodnici i komšije da izjave saučešće.

Banjalučka policija i tužilaštvo juče su potvrdili da je uviđajem utvrđeno da se radi o ubistvu iz nehata.

- Razgovorom sa maloletnim B. P., u prisustvu njegovog oca, utvrđeno je da je on u momentu kada je njegov brat D. P. izlazio iz prostorije, ne znajući da je u cevi metak, pušku okrenuo ka vratima i ispalio hitac kojim je usmrtio brata - rekli su juče u CJB Banjaluka. Nakon uviđaja, dežurni tužilac naredio je obdukciju.

Dok policija i tužilaštvo nastavljaju istragu o okolnostima tragedija, Gojko Kovačević, čije je imanje u blizini kuće Pavića, kaže da su svi i dalje u šoku, a malo ko u naselju može poverovati da se tragedija dogodila.

Komšinica Mirjana Rapić u neverici priča o dečacima.

- To su dobra deca, igrali su se često sa mojim unucima, vredni su, pošteni. Ovo je velika opomena za sve koji imaju oružje a ne čuvaju ga od dece - navodi Mirjana.

Branka i Rade Barać, tetka i teča pokojnog dečaka, među prvima su došli u kuću Pavića.

- Moj brat Mile je tog dana bio na pijaci, a prethodno je i mamu vozio lekaru. Kako se ovo moglo dogoditi i šta je presudilo, ne znamo - priča Branka.

Meštani Brestovčine kažu da su dečaci živeli sa bakom i ocem, koji se razveo sa suprugom Radom. Školski drugovi stradalog D. P. iz OŠ „Vaso Čubrilović” u Gradiški kažu da je dečak mnogo patio za majkom.

- Išao je sa nama u razred od šestog, bio je veseo, voleo je da se druži i igra, otkrivao nam je i svoje tajne. Pričao je kako bi voleo kada bi mama živela s njim i bratom i da mu je ponekad teško. Tog dana bio je na nastavi i zajedno smo se smejali na odmoru. Uveče smo saznali za tragediju - kažu njegovi vršnjaci iz VIII-3.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mlađi brat ubio starijeg

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2008, 21:37

Nezapamćena porodična tragedija pogodila selo Brestovčina u blizini Gradiške. Težak život ubijenog Dragana Pavića. Vojna puška slučajno opalila

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.