NOĆNI VUKOVI U REPUBLICI SRPSKOJ: Bajkeri stiglu u Banja Luku i obišli Hram Hrista Spasitelja

Izvor: Večernje novosti, 21.Mar.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NOĆNI VUKOVI" U REPUBLICI SRPSKOJ: Bajkeri stiglu u Banja Luku i obišli Hram Hrista Spasitelja

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije posetili su Banja Luku i obišli pravoslavni Hram Hrista Spasitelja Dvadesetak pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije posetili su Banja Luku i obišli pravoslavni Hram Hrista Spasitelja. Jedan od moticiklista u rukama je nosio ikonu Bogorodice sa Isusom, a mirno su ušli u Hram, ne dajući izjave brojnim novinarskim ekipama, prenosi Klix.ba. Poznata bajkerska grupa je ušla u utorak uveče u BiH na Pavlovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << mostu, a navode da obilaskom manastira u RS šire srpsko-rusko prijateljstvo. Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a. Kako se navodim to proputovanje ima za cilj da "istraže kulturni uticaj ruske imperije na Balkanu". "NOĆNI VUKOVI" STIGLI U RSRuski bajkeri poznati pod nazivom "Noćni vukovi" stigli su u Republiku Srpsku gde su ih dočekali prijatelji na Graničnom prelazu Pavlovića most. Oko dvadeset pripadnika "Noćnih vukova" koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku u utorak oko 19 časova na Granicnom prelazu Pavlovića most, nakon što su 40-ak minuta zadržani na srpskom graničnom prelazu, prenosi RTRS. PROČITAJTE JOŠ - "Noćni vukovi" grade selo Dočekali su ih, kako se navodi, prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone. "Naše putovanje je pravoslavno hodačašće, posećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo poslednjih deset godina", istakao je Jevgenij Strogov predsednik Motofederacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda. Oni su u okviru svoje turneje u Srpsku stigli nakon Srbije. U Bijeljini su posetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko, a narednih dana boraviće u Banjoj Luci i Doboju. U svim pomenutim gradovima posetiće, navodi se, neku od pravoslavnih svetinja. Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbednosti u BiH od strane "Vukova" , kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmejao. "Nadamo se da će ova prašina koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne", rekao je Strogov.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Noćni vukovi" obišli Hram Hrista spasitelja u Banjaluci

Izvor: RTS, 21.Mar.2018

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije posetili su Banja Luku i obišli pravoslavni Hram Hrista Spasitelja. . Jedan od moticiklista u rukama je nosio ikonu Bogorodice sa Isusom, a u hram su ušli ne dajući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.