NOĆNI VUKOVI U REPUBLICI SRPSKOJ: Bajkeri stiglu u Banja Luku i obišli Hram Hrista Spasitelja

Tanjug

21. 03. 2018. u 09:28

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije posetili su Banja Luku i obišli pravoslavni Hram Hrista Spasitelja

НОЋНИ ВУКОВИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Бајкери стиглу у Бања Луку и обишли Храм Христа Спаситеља

FOTO: BN TV

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rusije posetili su Banja Luku i obišli pravoslavni Hram Hrista Spasitelja.

Jedan od moticiklista u rukama je nosio ikonu Bogorodice sa Isusom, a mirno su ušli u Hram, ne dajući izjave brojnim novinarskim ekipama, prenosi Klix.ba.

Poznata bajkerska grupa je ušla u utorak uveče u BiH na Pavlovića mostu, a navode da obilaskom manastira u RS šire srpsko-rusko prijateljstvo.

Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a.

Kako se navodim to proputovanje ima za cilj da "istraže kulturni uticaj ruske imperije na Balkanu".

"NOĆNI VUKOVI" STIGLI U RS


Ruski bajkeri poznati pod nazivom "Noćni vukovi" stigli su u Republiku Srpsku gde su ih dočekali prijatelji na Graničnom prelazu Pavlovića most.

Oko dvadeset pripadnika "Noćnih vukova" koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku u utorak oko 19 časova na Granicnom prelazu Pavlovića most, nakon što su 40-ak minuta zadržani na srpskom graničnom prelazu, prenosi RTRS.

PROČITAJTE JOŠ - "Noćni vukovi" grade selo

Dočekali su ih, kako se navodi, prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

"Naše putovanje je pravoslavno hodačašće, posećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo poslednjih deset godina", istakao je Jevgenij Strogov predsednik Motofederacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda.

Oni su u okviru svoje turneje u Srpsku stigli nakon Srbije.

U Bijeljini su posetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko, a narednih dana boraviće u Banjoj Luci i Doboju.

U svim pomenutim gradovima posetiće, navodi se, neku od pravoslavnih svetinja.

Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbednosti u BiH od strane "Vukova" , kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmejao.

"Nadamo se da će ova prašina koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne", rekao je Strogov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

maya

21.03.2018. 10:42

Зашто бајкери којима је основни циљ ходочашће немају име везано уз православље а не "Ноћни вукови"?

Jedan od Vukova..

21.03.2018. 15:55

@pablo - @pablo.Bez brige..sticemo i na Kosovo..A eto nas i u federaciju kod vas u Sarajevo..Jedan nas clan izvesni Milorad Dodik,kupuje motor..I bice izabran u predsednistvo bejha..Stizemo sa motoruma svugde po junackoj srpskoj zemlji..

pablo

22.03.2018. 07:39

@pablo - Treba sve da posjete, a oni k'o maca oko vruceg mljeka, sve nesto okolo.Decani bi trebali da budu prvi na listi

Istina

21.03.2018. 12:22

Nisu stigli u RS vec u republiku bosnu i hecegovinu! Niti su zadrzani na srbskom granicnom prelazu vec na granici bosne i hercegovine. Toliko!

Nikola ch

21.03.2018. 12:57

@Istina - ovaj komentar poznat pavlovica most je u REPUBLICI SRPSKOJ a nije u FEDERACIJI. TOLIKO.

Jovan

21.03.2018. 18:22

@Istina - Pa sto ste ih pustili da udju ako kontrolisete bosnu? Nema bosne, ima samo Republika Srpska i vasa federacija vas cvijeca rvackog i rvata.

xrisos

21.03.2018. 23:22

@Istina - Znam ja da te istina boli, ali ljudi došli u Republiku Srpsku. Nisam ti ja kriv što ti se svaki put kad se ovo ime spomene zaglavi u grlu ko riblja kost. Dok je nas biće i Republike, a vi svoju zovite kako hoćete..Maksuz selam!

zaliv.net

22.03.2018. 13:32

@Istina - Republika Srpska je cinjenica vama poturicama nikako to da udje u glavu!

ALADIN

21.03.2018. 12:44

mayo......zovu se tako jer su bajkeri-pogledaj malo i pročitaj kako se zovu slična udruženja bajkera po svetu ! Ne boj se,to su kulturni,školovani i civilizovani ljudi.

NENA CH

21.03.2018. 12:53

Bravo braco pravoslavna. Dobro dosli u REPUBLIKU SRPSKU.Uvek nam dolazili i uvek vas lepo docekivali vasi PRAVOSLAVCI.