NA CRNOJ LISTI ŠENGENA Opasan državljanin BiH uhapšen na aerodromu u Švedskoj

Izvor: Blic, 16.Jun.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA CRNOJ LISTI ŠENGENA Opasan državljanin BiH uhapšen na aerodromu u Švedskoj

Na aerodromu u Malmeu u Švedskoj u ponedeljak je uhapšen 46-godišnji državljanin BiH kojeg švedski mediji opisuju kao "opasnu osobu".

Naime, kako navode švedski mediji, 46-godišnjak je u Švedsku stigao avionom iz Tuzle zajedno sa četvero dece te odmah zatražio azil u toj zemlji.

Prema navodima tamošnjih medija, dok je čekao proveru pasoša bio je izuzetno nervozan i konstantno menjao red čekanja što je izazvalo sumnje kod graničnih policajaca na aerodromu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Sturupu. Sa sobom je imao nove pasoše koji su izdati u martu.

- Za evropske bezbednosne agencije on je itekako poznat i opisan je kao izuzetno opasna osoba - navodi list Sydsvenskan.

Takođe, on se nalazi na crnoj listi osoba u Informacionom sistemu Šengena (SIS).

Decu je nakon hapšenja 46-godišnjaka preuzela njihova majka koja je već bila kod prijateljice u švedskom naselju Rosengard u Malmeu.

Nakon što je zatražio azil, izazvao je pravu pometnju između policije i Odeljenja za imigracije jer se njegov zahtev za azil mora obraditi.

Trenutno se nalazi u pritvoru i očekuje se njegova deportacija u BiH.

- Mogu vam potvrditi da sam preuzeo njegov slučaj i obradićemo njegov zahtev za azil - kazao je Fredrik Bengtsson iz Švedskog odbora za migracije.

Sumnja da je ova osoba povezana sa džihadističkim organizacijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Opasni” državljanin BiH uhapšen na aerodromu u Švedskoj

Izvor: Blic, 16.Jun.2016

Na aerodromu u Malmeu u Švedskoj u ponedeljak je uhapšen 46-godišnji državljanin BiH kojeg švedski mediji opisuju kao "opasnu osobu"...Naime, kako navode švedski mediji, 46-godišnjak je u Švedsku stigao avionom iz Tuzle zajedno sa četvero dece te odmah zatražio azil u toj zemlji...Prema navodima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.